2023 Seçim Sonuçları

2023 Seçim Sonuçları

Uzun bir süredir sürekli sorulan seçim sonuçları ile alakalı çalışmalarımı tamamladım ve dilim döndüğünce sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bir ülkede neler olabileceğini bilmek için öncelikle Astrolojiyi iyi bilmek ardından Mundane Astroloji bilmek gerekir.

Mundane Astroloji;  Dünyada olup biteni görmemize yarayan bir Astroloji öngörü tekniğidir.

İlk çağlardan bu yana insanlar gezegenlere ilgi duymuş ve bazı gökyüzü konumlarına göre öngörülerde bulunmuşlardır.

Güneş/ Ay Tutulmaları Depremlerle ilişkilendirilir genel olarak. Buna tam olarak katılmam. Çünkü yılda yaklaşık olarak 2 Güneş Tutulması 2 Ay Tutulması gerçekleşir.

Dünyada her yıl yaklaşık 500 bin deprem meydana geliyor. 100 Tane deprem hissedilir düzeyde ve 50 den fazlası hasara sebep olabiliyor. Fay hatları fazla olan ülkelerde de yaklaşık olarak 6,5 yılda bir 6 veya 6’ nın üzerinde deprem gerçekleştiği istatistik olarak hesaplanmış.

Durum böyle olunca Depremler tek başına Güneş ve Ay tutulmaları ile açıklanamaz ama Tutulmanın etkisini arttıran veya azaltan göstergeler önemli. Başka gezegenlerle olumsuz açılarda olan tutulmalar felaket habercisi olabilir.

Tabi tutulmalar tüm Dünyayı etkiliyor, hangi ülkeyi nasıl etkileyeceği ise o ülkenin horoskopu ve o güne kadar yaşanan olumsuz olayların tarihine göre çıkarılan horoskoplar eşliğinde yapılır.

Seçim sonuçları beklerken neden Depremden söz ettiğimi merak edebilirsiniz. Çünkü 5 Mayıs günü önemli bir Ay tutulması var ve güzel ülkemi Deprem anlamında da etkileyecek bir tutulma. Bu nedenle gündem ne olursa olsun bu ülkenin acı gerçeği Depremler ve bu güne kadar yitirdiğimiz canlardır. Son depremde yaşadıklarımız unutulmamalı.

Unutmamak önlem almaya çalışmakla olur ve tek isteğim bundan sonrasında yönetime gelenlerin de önceliği bu olmalı diye temennide bulunmak.

Seçim gününe geldiğimizde birçok Astroloğun analizlerini izlemiş veya okumuşsunuzdur. Astrolojik yorumlarda medyumik hisler veya kişisel düşünceler olamaz. Olursa adı Astrolojik yorum olmaz. Astroloji yüz yılların istatistikliğine ve gezegen konumlarının matematiksel işlemine dayanır. Yorumlar ise kadim bilgiler eşliğinde yapılır.

Yorum yaparken kişisel düşüncelerinizi ve ideolojik tercihlerinizi bir kenara bırakmanız gerekir.

Seçim günü ile alakalı öncelikle o günün iki horoskopunu çıkardım. Biri sabah 8.00’ e göre baz alınan horoskop diğeri ise saat 17. 00 ye göre. Ardından Türkiye Horoskopunu çıkardım ve seçim gününün gezegen konumlarını Türkiye Horoskopuna yerleştirdim. Seçim gününün güçlü etkileşimde olan Gezegen etkilerini de kişisel düşüncelerimden bağımsız olarak tam anlamları ile sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Merkür geri hareketinden söz etmek istiyorum. 20 Nisan günü geri hareketine başlayan Retro Merkür 15 Mayıs günüTürkiye saatine göre sabah 6. 30 gibi Retroyu bitirecek.

Seçim gibi önemli bir konuda Merkür Retrosu oldukça manidar. 2. Turu, parlenmenter yönetime yeniden geçişi veya seçimlerin yenilenmesi anlamına gelebilir. Boğa burcunda ve Türkiye Horoskopunun 11. Evinde seyreden Retro Merkürün etkilerini Astrolojik anlamda anlatmak istiyorum.

Merkür gezegeni Mundane Astrolojide Basın, haberleşme, iletişim kurumları, Büyükelçiler, Sendikalar,  İletişimsel konular, dış işleri bakanlıkları, ulaşımı simgeler kısaca.

11.Ev ise Parlementoyu, mahalli idareleri, Müttefik ülkeleri, toplumsal kuruluşları, yasa değişimlerini, ulusal hareketleri, muhalefetin sesini, anlaşmaları, elektirik kaynaklı konuları temsil eder.

Retro olduğu için bu konularda sorunlar çıkaracaktır.

Ülkenin 10. Evine Neptün uzun süreliğine yerleşmiş durumda, Şiron da 10. Evin içinde ve Ay’ da 2 derecelik açı payı ile 10. Evde.

Kısacası tek bir partinin ezici bir çoğunlukla başa geçmesi zor görünüyor. Fakat bir kadın siyasetçinin parlaması söz konusu. Seçim sonrası aldığı oylar ile yönetimin içinde olabilmek adına şu anki düşünceleri değişebilir ve desteği de değişebilir.

Politika herkesin yapabileceği bir şey değil. Bir çok politikacının zaman içinde farklı partilere kaydığını, önceden eleştirdiklerini siyasi rüzgar içinde değişerek övdüklerini çok fazla gördük.

Gördüğüm önemli birkaç açıyı daha paylaşmak istiyorum. Transit Güney Ay düğüm Ülkenin güneşi ile 2 derecelik açı payı ile kavuşumda.

Bu açı yaklaşık olarak Şubat 2023 de başlamış durumda. Açının kısaca anlamı şu şekilde.

Transit Güney Ay Düğümü – Natal Güneş kavuşumu: Ülkeyi yönetenler otorite ve güçlerini kaybederler.

Açının başladığı tarih oldukça önemli, Depremlerin yaşandığı tarihe denk geliyor.

Her birimiz yaşanan Depremlerle yandık kavrulduk ama ateş düştüğü yeri yaktı.

Deprem öncesinde çok fazla önlem alınmaması ve Deprem sonrası yaşanan aksilikler ve sansasyonel olaylar Ülkeyi yönetenlerin güç kaybına sebep olmuş. Fakat Düğümler ters ilerleme yaparlar ve aldıkları yol Terazi burcuna doğru gidiyor. Terazi burcunda Ülkenin Merkür ve Satürn gezegeni var. Kısacası Deprem konusunda ihmalleri olanlar, yolsuzluklar yapanların korkması gereken bir süreç. Bazı kişiler hakkında soruşturmalar, görevden azledilme durumları Hükümetin yeniden güç kazanmasına zemin hazırlar.

Transit Mars ve Jüpiter arasındaki zorlu kare açı ise 7 Mayıstan 14 Hazirana kadar devam edecek.

Tüm dünyayı etkileyecek oldukça olumsuz bir açı. Dünyada ve ülkemizde nahoş olayları simgeler. Yangın ve kundaklama haberleri tüm dünyada ve ülkemizde gündemde olacak.

Jüpiter gezegeni; İnançları, hukuksal konuları, din kurumlarını, bankaları, hariciyecileri, toplumun varlıklı kesimini simgeler.

Mars gezegenini uzun anlatmak istemiyorum merak eden Mundane Astrolojide Mars gezegeninin neleri temsil ettiğine bakar. Kısacası uzlaşmanın tersini simgeler.

Ayrıca Mars Transiti ülkenin 2. Evinde geçişe başlaması para piyasalarını da yerle bir edebilir.

Jüpiter ve Mars İki ateş gezegeni 7 Mayıs 14 Haziran arası birbirine savaş açmış durumda.

Seçim günü ve sonrasını tüm kişisel düşüncelerimden sıyrılarak sadece Astrolojik olarak anlatmaya çalıştım. Tek dileğim adaletli bir seçim olması ve hiç kimsenin incinmemesidir.

Sevgilerimle.

 

error: Content is protected !!