2023 Burç Yorumları

2023 Burç Yorumları

KOÇ BURCU

2022 Yılının şanlı burçlarından ilan edilen Koç burçları yıl boyu birçok konudan şikayet ettiler. Jüpiter’in şansını hissedemedik diyen Koç burçları çoğunluktaydı. Jüpiter gezegeni pürüzlü konuları, sağlam olmayan koşulları ve sağlık sorunlarını ortaya çıkardı. Çünkü bu konuları halletmenizi istiyordu. Dünyalara kafa tutan ama hastalık ve hastane korkusu taşıyan Koçlar bolca hastane yolu tuttu. Yıllar boyu birçok konuda olduğu gibi sağlık konusunda da kendinizi ihmal ettiniz. Jüpiter gezegeni de ‘önce sorunu ortaya koyalım ardından sorunu ortadan kaldıralım’ mottosunda hareket etti. 16 Mayıs’a kadar sağlığınızla alakalı sizin fark edemediğiniz veya ihmal ettiğiniz tüm sorunlarınızı ortaya çıkararak tedavi yolunu bulmanızı ve iyileşmenizi sağlayacak.

Yeni yıl maddi olarak harcamalarınızı arttıracak, kişisel isteklerinizi ön plana çıkaracaksınız ama geliriniz harcamalarınızdan çok daha fazla artacak.                21 Ekim-3 Kasım arası ve 20 Nisan-15 Mayıs arası maddi konularda dikkatli olmanız gereken tarihler, özellikle de borsa ve risk içeren her tür maddi konudan uzak durmalı ve mevcut durumunuzu korumaya çalışmalısınız.            17 Mayıs/ 15 Eylül ise kazançlarınızın yoğun olduğu her fırsatı şansa çevirebilirsiniz.

23 Mart-11 Haziran arası kariyerinizde ve iş girişimlerinizde çok şanslı olduğunuz bir zaman dilimi. Arkanızdan kuyunuzu kazan rakipleriniz kendi kazdıkları kuyulara düşebilir ve isimleri karalanarak kötü bir ün kazanabilirler.

Aşk konuları yıl boyu gündemde olacak. Sevildiğini güçlü şekilde hisseden bir Koç burcu önündeki dev engelleri büyük bir şevkle ortadan kaldırır. Aşk, koçların yaşam enerjisidir. Yalnız Koçlar için aşk dolu bir yıl olacak. Birçok Koçu nikah masasında görecek, mutluluklarına şahitlik edeceğiz.                                   Evli Koçlar için Eylül- Kasım arası biraz sıkıntılı geçebilir. Bir ipte iki cambaz misali eşinizle inatlaşabilir, basit bir sorunu bile halledemez ve tartışmalara zemin hazırlayabilirsiniz. Haklı olmak mutluluk getirmez orta noktada buluşmak, birbirine saygı duymak mutluluk getirir. Bunu kendinize hatırlatın ve eşinizi onore etmeye, hatalarına tolerans göstermeye çalışın.

 

BOĞA BURCU

2018 Yılından bu yana burcunuzda transit geçişte olan Uranüs gezegeni hayatınızı ve kişiliğinizi değiştirdi. Kare burcunuz Kova’da bulunan Satürn de tüm değişimlerin sancılı gerçekleşmesine sebep oldu. Eski sizden eser yok artık. Asla dediğiniz, büyük konuştuğunuz her şey kapınızda belirdi. Kendinizle çeliştiniz, duygularınız ve mantığınız birbirine girdi. Geçmişte sessizce katlandığınız konulara artık tahammül gösteremez oldunuz ve ne olacaksa olsun dediniz. Uranüs transiti 2025 yılına kadar burcunuzda misafir olmaya devam edecek. Ama artık Satürn etkisinden kurtuluyorsunuz. Satürn 7 Mart tarihinden itibaren dost burcunuz Balık’a giriş yapacak ve emeklerinizin ödülleri de gelmeye başlayacak. Değişimler bitmeyeceği gibi kısa sürede olumlu değişimler sizi bekler olacak. Jüpiter gezegeni de 16 Mayıs itibarı ile burcunuzda tam bir yıl kalacak. Size birçok hediyeyi sunacak olan Jüpiter gezgeni en önemli kavuşumunu ise 2024 yılında yapacak. Bu nedenle 2023 yılında yapacağınız önemli başlangıçların zirveye çıkacağı dönem 2024 yılı olacak.

2023 Yılı maddi anlamda toparlanma ve önemli kişilerle tanışmanız için gereken fırsatları yaratacak.  Artan gelirinizle yatırım başlangıçları yapacak ve ailenizden de büyük destekler alacaksınız. Ayrıca 2023 yılı aile fertleri ile ortak yapılacak iş başlangıçlarının işaretlerini de veriyor. 20 Nisan-15 Mayıs arası ise maddi ve iş konularında kararlarınızı bekletmelisiniz.

Birçok Boğa burcu aşka teslim olacak ama geçmişten derslerini alarak, ne istediğini bilerek aşka kucak açacak. Ne istediğini bilmek, gidilen yolu yarı yarıya azaltır, yolumuzdaki engelleri kaldırır.

Söz, nişan törenleri Boğaları bekleyecek, çocuk sahibi olmak isteyenler bu dileklerine kavuşabilecek.

23 Temmuz-4 Eylül tarihleri sağlık konularında daha hassas bir dönem olacak. Bu süreçte fiziksel görüntünüzle alakalı en ufak değişimlerden uzak durun, çünkü istediğiniz sonucu alamaz ve büyük pişmanlıklar yaşayabilirsiniz. İlişkiye dair kararlarınızı, söz, nişan, evlilik gibi tarihlerinizi de bu zaman diliminde almayın. Ayrıca yıl boyu kilo almaya yatkın olduğunuz için yediğinize, içtiğinize özen gösterin, spor yapmayı özellikle düzenli yürüyüşleri ihmal etmeyin.

 

İKİZLER BURCU

20 Ağustos 2022’den bu yana Mars gezegeni burcunuzda ilerliyor. Savaş gezegeni Mars 26 Mart 2023 tarihine kadar seyrine devam edecek. Hayatınızdaki tüm dengelerin birbirine karıştığı bir süreçtesiniz. Kendinizi hasta, halsiz ve aşırı sinirli hissediyorsunuz. Enerjiniz sürekli olarak değişiyor. Bir gün aşırı enerjik ve aceleci hissederken ertesi gün adeta şarjınız bitmiş gibi, canınız hiçbir şey yapmak istemiyor. Son iki yıldır yaşadığınız sıkıntılara dur demek, hayatınızı değiştirmek istiyorsunuz. Fakat Mars uzlaşmaya izin vermiyor. Yakınlarınıza kızıyorsunuz, işini iyi yapmayanlara, haksızlıklara ve en çok da kendinize kızıyorsunuz. 26 Mart tarihine kadar yapmanız gereken en önemli şey sakinleşmek. Hayallerinizi, isteklerinizi sıralayın, kendinize bir liste hazırlayın ve adım atmak için Mars enerjisinin bitmesini bekleyin. Özellikle de Mart ayı boyunca en fazla önem verdiğiniz konu sağlığınız olmalı. Neptün ile kare açı içine girecek olan Mars gezegeni Mart ayı boyunca sağlığınızı hassas hale getirebilir. Alerjik reaksiyonlar, idrar yolları iltihabı, ellerinizde, kollarınızda hassasiyet ve sinir sıkışmaları, ellerinizde kesikler, omuz ağrıları, ağız yaraları ve göz sağlığınızla alakalı sorunlara maruz kalabilirsiniz.

26 Mart sonrasını kendiniz için bir milat kabul edin ve güzellikleri karşılamaya izin verin. 23 Temmuz-4 Eylül arası hayatınızdaki kadınlardan büyük destekler gelebilir. Maddi konularda iyileşme hatta araba alım-satım durumları istediğiniz şekilde sonuçlanabilir.

Mayıs ayından itibaren yeni dostluklar ve aşk konularında gelişmeler Mars enerjisinin yarattığı olumsuzlukları kısa sürede unutmanızı sağlayacak. 2018 yılından bu yana bazı düşmanlıklarla karşılaştınız, güvendiğiniz bazı insanlar arkanızdan kuyunuzu kazdı. Sizinle uğraşan bazı kişilerin af dilemesi, yeniden hayatınıza girmek istemeleri söz konusu olacak. Af dileyeni affedin ama hayatınızda eski yerlerinde olmamalarına da özen gösterin. Bir kez hançerleyenin yeniden hançerlemeye kalkması daha kolaydır. Bunu unutmayın ve kimsenin eline sizin için kullanabileceği kozlar vermeyin.

14 Ekim güneş tutulması aşk konularında kendinizle yüzleşmenize ve eski sayfaları kapatıp yeni sayfalar açmanıza neden olacak. Yıl boyu eski sevgililer ve eski eşlerle de yüzleşmeler yapmaya hazır olun.

 

YENGEÇ BURCU

Zorlu yıllardan geçen Yengeçler artık rahatlamak ve hayata daha güçlü tutunmak istiyorlar. Pluton gezegeni uzun yıllardır hayatınızı alt üst etti. Hem maddi konularda, hem sağlık olarak, hem de ilişkiler konusunda büyük sınavlar verdiniz. Gözyaşlarınız kimi zaman içinize aktı, kimi zaman haykırarak ağladınız. 2023 yılı toparlanma yılınız olacak. Yine de maddi konularda 16 Mayısa kadar temkinli olmanızda fayda var. Özellikle de borsa ve döviz alışverişinde dikkatli olmalısınız. 16 Mayıs itibarı ile maddi-manevi toparlanacaksınız. İş konularınızı yeniden düzenleyecek ve her şeyden önce geçmişteki hatalarınızı tarafsızca görebileceksiniz. Terfi veya kendi işinizi kurma fırsatları yakalayacaksınız. 23 Temmuz-4 Eylül süreci maddi anlamda çok önemli başlangıçlar yapabilir, kadınların desteği ile uzun süre rahat etmenizi sağlayacak gelir elde edebilirsiniz.

Özel hayatınız da 2023 yılında düzene girecek. Eski eş veya eski sevgilileri ile alakalı yaraları olan Yengeçler, eski partnerleri ile yüzleşme ve içinde kalan sözleri söyleme fırsatları yakalayacak. Sizi hüsrana uğratan partneriniz için kadersel sınavların başladığını bizzat kendisinden öğreneceksiniz.                 Birçok Yengeç burcu eski eş veya sevgilileri ile yeniden beraber olma kararları alacak. İlişkilerinizle alakalı kararları 28 Aralık 2022-19 Ocak 2023 ve 12 Aralık 2023-8 Ocak 2024 tarihlerinde almamalısınız. Bu süreçlerde kendinizi iyi anlatamadığınız gibi karşınızdaki kişiyi de anlamakta zorlanır gereksiz alınganlıklar yapabilirsiniz.

Sağlık olarak da diğer yıllara oranla daha zinde olacaksınız. Uzun zamandır sizi zorlayan sağlık problemleriniz ortadan kalkabilir. Ayrıca sizi zorlayan hastalıklarınızda tıbbi tedavileri göz ardı etmeden, alternatif şifa ve biyoenerji uygulamaları da hızlı iyileşmenize fayda sağlayabilir. Hayata dair zorlandığınız konuların azalması, kiminin tamamen ortadan kalkması ruhen rahatlamaya ve kilo alma eğiliminizin artmasına neden olabileceğinden yediklerinize çok dikkat edin ve vakit buldukça spor ve düzenli yürüyüşler yapmaya özen gösterin. Yetişkin çocukları olan Yengeçlerin bekar çocukları da 2023 yılında evlilik adımları atabilir.

 

ASLAN BURCU

Satürn ve Uranüs gezegenlerinden aldığınız zorlu açılar sebebi ile 2018 yılından bu yana birçok zorlu sınavlardan geçtiniz. Uranüs değişik koşulları, asla yapmam dediklerinizi karşınıza çıkardı ve bazen ne yapacağınızı bilemediniz. Satürn ise tam adım atmak üzere iken önünüze engeller çıkardı. Kısıtlandınız, engellendiniz, ayağınızdan çektiler, tökezlediniz. Yıkılacağınızı düşündüğünüz anlar oldu, dostlar üzüldü düşmanlar ellerini ovuşturdu ama hacıyatmaz misali iki yana savrulsanız da yine de ayakta kaldınız. Aslan burcu kendisine acınmasını istemez her zaman güçlü görünmek ister, acılarını kalbinde saklar. Yıllardır içinizde biriken acılar artık son bulacak. Her şeyden önce içsel huzuru bulacaksınız.

2023 yılı birçok bakımdan önemli bir yıl. Mucizeler olmayacak, altın tepside ödüller sunulmayacak ama bazı sorunlarınızı tamamen halledecek ve kalan sorunları halletmek için gereken motivasyonu da sağlayacaksınız.

Maddi anlamda 23 Ağustos-16 Eylül süresince dikkatli olmanızda fayda var. Bu tarih aralığında risklerden, borsadan, alacak-verecek meselelerinden uzak durursanız başınız ağrımaz. İşini kaybeden, işinde emeğinin karşılığını alamayan Aslanlar 22 Ocak itibarı ile iş hayatında önemli gelişmeler yaşamaya başlayacak. İşlerinizin iyi gitmesi moralinizi yükseltecek ve eski neşeli ve şakacı halinize geri dönmeye başlayacaksınız. İş ve maddi konularda artık kontrolün elinizde olduğunu başarılarınız sayesinde hissedeceksiniz.

23 Temmuz-4 Eylül aralığında ise ilişkinize özen gösterin. Başka birinin kafanızı, kalbinizi karıştırmasına izin vermeyin. Aksi takdirde var olan ilişkiniz büyük zararlar görebilir. Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olabilirsiniz. Bu tarih aralığında fiziksel değişiminizle alakalı da estetik dokunuşlardan, saç kesimine kadar uzak kalmalısınız. İstediğiniz sonucu alamaz ve sonradan pişman olursunuz.

Evlilik hazırlığı yapan Aslanların da söz, nişan, düğün gibi törenlerini bu tarih aralığında yapmamalarını öneririm.

Sağlık olarak kalp çarpıntıları, tiroid, insülin sorunları, diz ve dişlerinizle alakalı bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. 20 Nisan-15 Mayıs tarihlerinde sağlığınıza daha fazla önem verin. Dinlenmenize özen gösterin sağlık sorunlarınızı önemseyin ve mutlaka doktora gitmeye çalışın.

 

BAŞAK BURCU

Hayatınızın tüm alanlarını yeniden yapılandıracağınız bir yıl sizi bekliyor. Diyet, spor gibi alışkanlıklarınızı daha fazla düzene sokacak, sağlığınızla alakalı tüm sorunlarınızı ele alıp iyileşme yolları bulacaksınız. Tüm yıl boyunca çok fazla sosyal ve hareketli olacaksınız. Yakınlarınızın evlilik törenleri, kutlamalar ve bebek doğumları sebebi ile hem yakınlarınız mutlu olacak hem de siz. Başak burçları ailelerine, çocuklarına ve köklerine derinden bağlıdır. Yakınlarınızdan biri mutsuz olduğunda sizin hayatınız muhteşem de olsa tam olarak mutlu olamazsınız.

2023 yılında yakınlarınızla alakalı müjdeli olaylar yaşamanız moralinizin ve yaşam sevincinizin çok yükselmesine sebep olacak. Ailesi ile alakalı sorunu olmayan bir başak hayatın diğer alanlarındaki sorunları büyütmez ve kısa sürede sonuçlandırır. Sağlık sorunları yaşayan ebeveynlerinizin şifa bulmaları, aile ilişkilerinizin büyük bir bağlılık ve huzur içinde devam etmesine neden olacak.

Birçok değişim sizi bekliyor. Hayatınıza dahil olan yeni koşullara kısa sürede ayak uyduracaksınız. Tüm hedeflerinizi akıllıca yöneterek yoluna koyacaksınız. Özellikle de 16 Mayıstan itibaren Jüpiter desteği sayesinde maddi anlamda önemli başlangıçlar ve yatırımlar yapabileceksiniz. Gezegenlerin geri hareketleri de daha önceleri kaçırdığınız fırsatları yeniden gündeme getirecek. Sadece 23 Ağustos-16 Eylül 2023 arası hem kariyer, hem de maddi konularda kararlar almamaya çalışın.

Özel hayatınızda olumsuz giden tüm koşulları değiştirme kararı alacaksınız. Sorunlu giden ilişkilerde ipleri koparacak ve kendinizi daha fazla mutsuzluğa esir etmeyeceksiniz.

Bekar Başakları yıldırım aşklar ve akabinde hızlı evlilik kararları bekliyor. Bir süredir ilişki içinde olduğunuz partnerinizle yaşamınızı birleştirme kararı alacak ve evlilik adımları atacaksınız. Değişimi hayatınızın her alanına taşıyacaksınız. Birçok Başak 2023 yılında yaşadığı mekânda da değişimler yapacak. Daha iyi bir muhit, daha iyi bir evde yaşama hayalinizi de gerçekleştireceksiniz. Ev alımında ailenizden de büyük destekler geleceği için ödemelerinizi yaparken zorlanmayacaksınız.

 

TERAZİ BURCU

2023 yılı 16 Mayısa kadar maddi konularda dikkatli olmanız gerekecek. Finansal krizler yaşamamak adına borsadan, spekülasyondan, borç vermekten uzak durun. Gözden çıkardığınız, peşine düşmeyeceğiniz paranız varsa riske atılabilirsiniz. 16 Mayısa kadar önemli olan mevcut durumunuzu korumak olmalı, parlak görünen teklifler dahi kaybınıza sebep olabilir. 16 Mayıs sonrası ise hiç beklemediğiniz fırsatlar ve terfiler gündemde olacak. İş yerinizde arkanızdan işler çeviren, ayağınızı kaydırmaya çalışan kişilerin tuzakları kendilerine dönecek. Haziran-Temmuz aylarında düşmanlarınızın yaşadıkları tatsızlıkları duyacağınız gibi sizden yardım da isteyebilirler. Yardım edip etmemeyi siz bilirsiniz ama duygularınıza kapılmamaya çalışmanız kararlarınızın daha doğru olmasına fayda sağlar.

Yıl boyunca Teraziler kendilerini keşfedecek. Hayatlarındaki olumsuz gelişmelerin köküne inerek ortadan kaldırmanın yolunu bulacaklar. Partnerinizle olan ilişkinizde de açık ve net olacak, aynı şeffaflığı eşinizden de isteyeceksiniz. Saklanan, halı altına süpürülen sorunların geniş zamanda ilişkilere verdiği zararın farkında olarak en küçük sorunu dahi örtbas etmeden ortadan kaldıracaksınız. Kalbi kırık Teraziler, partnerlerinin karşısına geçerek sert ültimatomlar verecek. Ya her anlamda yanımda olursun ya da yollarımızı ayırırız sözünü öyle kararlılıkla söyleyecekler ki partnerleri silkinerek ilişkilerine dört elle sarılmak zorunda kalacak. Sonsuz bir sabrınızın olmadığını hayatınızdaki herkese göstereceğiniz bir yıl olacak. Eylül ayı son iki yıldır içinizde biriken tüm kırgınlıkların ve kızgınlıkların dışarı aktığı bir ay olacak. Yine de sakinliğinizi koruyun, çünkü siz birini kırdığınızda ardından büyük pişmanlıklar yaşayan birisiniz.

Evlenmek isteyen ama bu hayaline bir türlü kavuşamayan Teraziler için 2023 yılı vuslat yılı olacak.

Sağlık olarak 27 Mart-18 Mayıs arası mide ve bağırsaklarınızla alakalı sorunlar yaşayabilirsiniz. Eylül ayında ise aşırı sinirli halleriniz ufak tefek kazalara yatkın olmanıza neden olabilir. Yeme, içme eğiliminizin bir parça fazla olduğu bir yıl sizi beklediğinden özellikle de Mayıs sonuna kadar diyet ve spora özen gösterin. İnsülin direncine yatkın olup olmadığınızı araştırın.

 

AKREP BURCU

2022 yılı güneş ve ay tutulmaları Akrep ve zıt burcunuz Boğa’da Uranüs etkili gerçekleşti. Hiç düşünmediğiniz, aklınıza dahi gelmeyen birçok olumsuz durumlar yaşadınız. Maddi anlamda da bereketli bir yıl değildi fakat manevi sıkıntılarınız ve kayıplarınızın yarattığı üzüntüler maddiyatı boş vermenize neden oldu. Dinsel ve mistik konulara ilginiz arttı. Duygusal yönleriniz daha da çok ortaya çıktı ve kimseyi değiştiremeyeceğinizi anlayıp kendi kişisel gelişiminize odaklandınız. Hayatınızı, hatalarınızı tamir etmeye, manevi boyutta yeni bir kimlikle doğmaya çalıştınız. Hiçbir konuda şikâyet etmeden şükür makamına geçtiniz. 2023 yılında sizi etkileyecek iki tutulma ve Jüpiter gezegeninin olumsuz etkileri ile alakalı uyarılarımı yapmak istiyorum. 5 Mayıs Güneş Tutulması sağlığınızı hassaslaştırır, gergin ve sinirli davranışlar sergileyebilirsiniz. 28 Ekim Ay tutulması ise ortak projelerde ve partnerinizle olan ilişkinizde sorunlar yaşamanıza sebep olabilir (tutulma etkileri yaklaşık 10 gün sürebilir). 16 Mayıstan yılsonuna kadar ise maddi konularda dikkatli olmalısınız. Alacak, borç meseleleri, döviz alışverişi ve borsadan uzak durmalısınız.

20 Ağustos 2022-26 Mart 2023 arası akrabalarınızdan sıkıntılı haberler alabilirsiniz. Ayrıca bu süreç partneriniz için bolca harcamaların olduğu, ayağı ve yorganın denk gelmediği bir zaman dilimi olduğundan partnerinize maddi destek vermeniz gerekebilir.

Sağlık olarak boyun, boğaz, göz problemleri, tiroit ve insülin direncine bağlı sorunlar yaşayabilirsiniz. Kilo alma konusunda da Mayıs ayından itibaren yılsonuna kadar kilo almaya çok yatkın olduğunuzdan dikkatli olmanızda fayda var.

2023 yılı özel ilişkinizle alakalı güzel bir yıl olacak. Aşk isteyen Akrepler aşka, evlilik düşünenler ise evlilik adımları atabilecekler. Agresif tavırlarınız azalarak daha iyimser ve yapıcı tavırlar sergileyeceksiniz. Hayallerinizdeki büyük aşkla karşılaşma veya hayatınızda biri varsa o kişiyle sorunlarınızı kökünden hallederek ilişkinizde daha yapıcı bir formda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. ‘Önce ben’ egonuz azalır, ‘biz’ demeyi öğrendiğiniz ve partnerinizin ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarınızın önünde tuttuğunuz bir süreç sizi bekliyor olacak.

 

YAY BURCU

20 Ağustostan bu yana Transit Mars, Jüpiter ve Neptün gezegeni olumsuz etkilerini birleştirerek hayatınızı bir hayli zorlaştırdılar. Yeni yılın ilk gününden itibaren Jüpiter olumsuz açıdan ayrılarak size destek vermeye başlayacak. Neptün ve Mars açısı ise 26 Mart 2023’e kadar aktif olacak. 16-26 Mart tarihleri arasında sağlığınız da dahil olmak üzere birçok konuda dikkatli olmalısınız. Bazı tehlikeler açısından uyarıcı bir transittir. Basit bir konuda bile ne yapacağınızı bilemez ve takıntılı davranışlar sergileyebilirsiniz. Enerji düşüşleri çok fazla görülür. Yataktan kalkmak istemez, hayatın gerçeklerinden uzaklaşmak, sürekli dinlenmek istersiniz. Hayatın gidişatı ile alakalı doğruyu bulamadığınız yoğun kararsızlık yaşadığınız bir dönemdir. Sert bir eril enerjidir, o nedenle güvendiğiniz erkeklerle alakalı hayal kırıklıkları da yaşayabilirsiniz. Yalanlar, entrikalar çeviren güven duyduğunuz kişiler yüzünden yaşam enerjinizde azalma görülebilir. Özgüveniniz yerlerdedir, kendinizi güçsüz çirkin ve çaresiz hissedebilirsiniz. Sanki tüm dünya karşınızdadır ve elinizi tutacak tek kişi bile yokmuş gibi düşünürsünüz.

26 Mart sonrası ise adeta sihirli bir değnek size dokunur ve hızlıca toparlarsınız. Ne kaybettiğinize ne de hayatınızdan gidenlere üzülmezsiniz. Ben hata yapmadım rahatlığı içinde yaşama kaldığınız yerden daha güçlü devam etmeye başlarsınız. 19 Mayıs itibarı ile Mars gezegeninin olumlu enerjisi hayatınıza hem aşkı hem de maddi fırsatları getirir. Öyle güzel olaylar yaşarsınız ki, ‘yaptığım iyiliklerin, verdiğim emeklerin karşılıklarını almaya başladım’ diye düşünürsünüz. Gerçekleşmesi mümkün olan ile mümkün olmayan hayallerin bilincinde olarak, planlı bir şekilde harekete geçersiniz. Düşüncelerinizi kelimelere dökmek diğer zamanlara göre çok daha kolaydır. Zeka, keskin düşünceler bir fikre ve konuya odaklanmış durumdadır. Yeni şeyler öğrenmek için can atar ve çok hevesli olursunuz. Duygularınızı sıfırlamadan, mantığınızı ön plana alarak karar verirsiniz. 16 Haziran-18 Temmuz arası önemli haberler alınabilir, tanınmış erkeklerle tanışma fırsatları çıkabilir.

Aşka dair güzel gelişmeler de yaza damgasını vuracak fakat acele kararlardan da uzak duracaksınız. Ayrıca birçok Yay burcu 2023 yılında evlat sahibi de olabilir.

 

OĞLAK BURCU

Burcunuzda uzun yıllardır transit geçişte bulunan Pluton gezegeni 23 Mart-11 Haziran süresinde komşu burcunuz Kova’da kısa bir misafirlik gerçekleştirecek. Jüpiter gezegeni de 16 Mayıs itibarı ile dost burcunuz Boğaya 1 yıllığına giriş yapacak. Dolayısı ile diğer yıllara oranla daha rahat bir yıl geçireceksiniz. Aşka duyduğunuz özlem 2023 yılında son bulacak. Ayağınızı yerden kesen ve evlilik kararı aldırtacak şahane bir aşk yaşayabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu isteklerine kolaylıkla kavuşabilir. Yetişkin çocukları olan Oğlaklar ise Mayıs ayından itibaren çocuklarından müjdeli haberler alabilir.

Gayrimenkul alımı gerçekleşebilir. Artan malınız ve geliriniz öz güveninizi en yükseğe çeker. Kaygı ve endişelerden uzaklaşırsınız. Karar veremediğiniz, sürüncemede kalan, ürktüğünüz, çekindiğiniz herhangi bir konuda korkularınızdan sıyrılır, olayları halletmeye ve lehinize çevirmeye çalışırsınız. İletişim mükemmeldir, insanlar ne söylemek isterseniz o şekilde anlar.  Bugüne kadar yaptığınız hatalarınızı analiz edersiniz. Bunu başkalarıyla paylaşmazsınız ama kendi kendinize hatalarınızı anlatır ve ‘evet ben burada hata yaptım, bundan oldu’ diyerek yüzleşmeyi sağlam olarak yaparsınız. Bu süreçte kafanızı dağıtacak gezilere zaman ayırır daha çok insanla bir araya gelir, fikir birliğinde olmaya çalışır, ayrı fikirlerden, size ters görüşlerden bile faydalanırsınız. Düşünme, sonuca erdirme kapasiteniz, en yüksek noktadadır. Sorunlara kısa sürede çözüm bulursunuz ve çözüm önerileriniz için başkaları da size hayranlık duyar. zekanız, konuşmanız, yaptıklarınızla alakalı övgüler alırsınız. Ayrıca, eğitim-öğretim gibi konulardaki eksiklikler de ortadan kalkar, daha önceleri öğrenmekte zorlandığınız her şeyi daha iyi öğrenmeye başlarsınız.

Yıl boyu sağlık olarak da diğer yıllara oranla daha güçlü olacaksınız. 26 Mart-18 Mayıs dönemi dişleriniz, dişetleri, romatizmalı sorunlar, mide ve cildinize dair kısa süreli sorunlar yaşayabilirsiniz. İhmal etmeden hızlıca iyileşmek için gereken ne ise yapmaya çalışırsınız. Kilo sorunu yaşayan Oğlaklar 2023 yılında kalıcı çözümler sayesinde ideal kilolarına kolaylıkla kavuşabilir.

 

KOVA BURCU

Yaklaşık 2,5 yıldır burcunuzda ev sahipliği yapan Satürn gezegeni 7 Mart 2023 de burcunuzu 30 yıllığına terk ediyor. Büyük ölçüde rahatlama görülecek fakat tamamen harika bir yıl diyemeyiz. Çünkü Boğa burcunda transit geçişte olan Uranüs kare açısını sürdürmeye devam ediyor ve 16 Mayıs itibarı ile Jüpiter gezegeni de Uranüse eşlik edecek. Pluton gezegeni de 23 Mart-11 Haziran arası burcunuzda konaklayacak. Uranüs, Pluton ve Jüpiter gezegenleri ile alakalı bazı önlemler alabilirseniz diğer yıllara oranla daha iyi bir yıl geçirebilirsiniz. Pluton gezegeni sizi bir hayli hırslı biri haline getirecek. Canınızı acıtan kişilerden öç alma isteğine kapılabilirsiniz. Oysaki, bu düşünce o kişilerin de size saldırmalarına, dolayısı ile düşman sahibi olmanıza sebep olabilir. Pluton gezegeninin arttırdığı hırsı iş konularında ve daha fazla para kazanmak için kullanabilirseniz özellikle de başkalarının yarım bıraktığı işleri tamamlayarak oldukça fazla gelir elde edebilirsiniz. Uranüs gezegeni önünüzde değişen koşullar getirebilir ve hızlı karar almanızı isteyebilir ama düşünülmeden verilen her karar sonrasında pişmanlıklara sebep olabilir. Önemli kararlar öncesinde size olan sevgisine güvendiğiniz kişilerin fikirlerini almanız yanlış yapmanızı engeller. Jüpiter gezegeninin uyarısı ise kısaca risk içeren her tür maddi konudan uzak dur demektir.

Aşk konularında 26 Mart sonrası kara bulutlar ortadan kalkacak. Bahar ayları gerçek aşkı getirebilir. Sizi sıkıp bunaltmayacak, hayatı doya doya yaşayacağınız biri ile aşka merhaba diyeceksiniz. Fakat 23 Temmuz-4 Eylül süresinde söz, nişan, nikah gibi durumlardan uzak durmalısınız. Eşi ile ayrı yaşayan ama hala kalbi eşinde olan Kova burçları için ise 23 Temmuz-4 Eylül süreci yeniden bir araya gelme fırsatları doğurabilir. Tabi yeniden dönüş yapacak olan eşinizin bir dizi isteklerine evet demek zorunda kalacağınızı da söylemeliyim.

Sağlık olarak dişleriniz, ayak bilekleriniz, üreme organlarınız yıl boyu hassas olacağından sağlığınıza gereken önemi verin. Kilo ile alakalı sorunlarınız varsa 20 Ocak’tan itibaren istediğiniz kiloya kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

 

BALIK BURCU

Burcunuzda uzun yıllardır ev sahipliği yapan Neptün gezegeni 2022 yılında Jüpiter gezegeni ile kavuşum yaparak önünüze bazı fırsatlar çıkardı. Fakat Mars gezegeni 20 Ağustos 2022’den bu yana Neptün ve Jüpiter gezegeninin vereceği ödüllere adeta çelme takarak size ulaşmasını engelledi. 26 Mart’tan itibaren Mars gezegeninin olumsuz enerjisinden kurtulacaksınız. Jüpiter gezegeni de 16 Mayıs itibarı ile dost burcunuz Boğa’da 1 yıllık transitine başlayacak. Bahar sonundan itibaren yıl boyunca birçok müjdeli haber ve oldukça güzel başlangıçlara hazır olmalısınız.

Satürn gezegeni de 7 Mart itibarı ile yaklaşık 2,5 yıllığına burcunuza geçiş yapıyor. Satürn gezegeninden birçok kişi ürker, oysaki Satürn doğru kullanıldığında emeğin karşılığını verir. Ne ekersen onu biçersin sözünü yaşatır kişiye. Üstelik balık burcundaki geçişleri her zaman faydalıdır. Balık’ın hayalci yönlerini azaltarak gerçekçi olmasını, mantığını kullanmasını sağlar.

Sizi zorlayan kişilik yönleriniz ve zararlı alışkanlıklarınızla alakalı ‘vazgeçme zamanı geldi’ diyebiliriz. Alkol vs. gibi alışkanlıkları olanlar bu alışkanlıklarının zararlarını daha net görmeye başlar, inat ederlerse de sağlıkları bozulabilir ve mecburen de olsa zararlı alışkanlıklara elveda dersiniz.

Artık daha olgun, daha kararlı ve istediği hedeflere sağlam adımlarla ilerleyen bir yapı sergileyeceksiniz.

Nisan ayı aşk hayatınızı da harekete geçirecek. Aşka teslim olacaksınız ama mantığınızın kabul etmediği hiçbir şeyi de yapmayacaksınız. Hayatınıza giren kişi evlilik konusunda aceleci olabilir ama siz hata yapmak istemiyorsunuz. Bu nedenle partnerinizi de incitmeden birbirinizi daha iyi tanımak için süre isteyeceksiniz.

Evli ve ilişkisi sorunlu devam eden Balıklar ise artık ayrılmaktan korkmayacak, son bir kez daha eşleri ile konuşarak ‘olmuyorsa birbirimize zarar vermeden yolları ayıralım’ sözünü söyleyecekler. Acıma duygunuz sebebi ile hayatınızı zehir eden insanlar ve kararlardan uzak duracaksınız. Ana amacınız hayatınızı daha sağlam temellere oturtarak daha huzurlu bir hayat kurmak olacak.

Ayak sağlığınıza önem vermeniz gereken bir yıl ayrıca omuz ağrılarına karşı hem tıbbi tedavi hem de spora başlamanız fayda sağlayacaktır.

error: Content is protected !!