2022 Yılı Burç Yorumları – Aysun Akyıldırım

2022 Yılı Burç Yorumları – Aysun Akyıldırım

Öğrencim Aysun Akyıldırım’ın hazırladığı 2022 yılı genel burç yorumları;

İnsanlar üzerinde türlü etkiler gösterecek, kiminin hayallerine kavuşacağı, kiminin ise sabır ve metanet içinde olacağı fakat neredeyse herkesin ektiklerinin sonucunu alacağı 2022 yılına genel olarak bakacak olursak;

Maalesef ki 2022 yılını gökyüzü hoşluklarla karşılamadı. ‘Öncelikle gerekli sınavlarınıza girin hak edin’ diyerek 19 Aralık Oğlak burcunda Venüs retrosu ile sınavlarının açılışını yaptı (29 Ocak’a kadar) ve bu venüs retrosuna bir de 14 Ocakta kovadaki Merkür retrosunu da  (4 Şubata kadar) katarak öncelikle hepimizin sabrını gerek yakın ilişkilerimizde gerek evliliğimizde ve iş hayatımızda sıkı bir şekilde zorlayacaktır.

Şuan oğlak burcunda çok güçlü bir enerji mevcut, bunun sebebi Güneşin, Merkürün, Venüsün (retro), Plüton’un oğlak burcunda bulunmasıdır. Kişisel horoskoplarda bu etkiyi anlamak daha net olur. Çünkü bu gezegenlerin etkisi Oğlak burcunun dost burçlarına(başak, boğa, balık ve akrep) güzellikler sunarken daha gergin enerjide bulunduğu burçlardaki kişileri(terazi, koç, yengeç) bulunduğu eve yani yaşam alanına göre zorlayacaktır.

En son 1868 yılında yaşanan, hepimizin, insanlığın ilk kez deneyimleyeceği 20 Mart itibariyle balık burcunda kavuşumuna başlayan Jüpiter ve Neptün gezegenleri tüm ihtişamı ve cömertliğiyle insanlara emeklerinin karşılığını verecektir. Kişisel horoskoplarında balık burcunun bulunduğu ev ve gezegenleri olan kişiler bu süreci bolluk ve bereketle hatta hayal edemeyecekleri güzelliklerle yaşayacaktır. Balık burcunun gergin enerjide bulunduğu ikizler, yay ve başak burçlarını biraz zorlayacaktır.

Ardından 21 Ağustos 2022 de Marsın ikizler burcuna girişi ve bu burçta tam 7 ay kadar yani 26 Mart 2023 tarihine kadar kalması bir de yine ikizler burcunda 31 Ekim 2022 de retro harekete başlaması yine bir taraftan ikizler burcunun dost burçlarına (terazi, kova, koç, aslan) güzellikler sunarken kendisi ve gergin enerjide bulunduğu (yay, balık ve başak) burçları ise birçok konuda yani horoskoplarında bu burçların bulunduğu evlerde sınavlara tabi tutacaktır.

Bu kadar güçlü enerjilere bir de tutulmaları ekleyecek olursak. 2022 yılının tutulmaları boğa-akrep aksında olacak.30 Nisanda 10 derecede boğa burcunda güneş tutulması ile tutulmaların açılışı yapılacak. 16 Mayısta 25 derece akrepte ay tutulması, 25 Ekimde 2 derece akrepte güneş tutulması ve son olarak 8 Kasımda ise 16 derece boğada ay tutulması gerçekleşecektir. Tutulmaların etkileri kimi insanlarda negatif olarak çok güçlü hissedilirken kimi insanın hayatına güzellikler getirir yine kimi insanda da hissetmeyeceği şekilde yaşanabilir. Bu tutulmaları biraz sert şekilde yaşayabilecek olanlar boğa, akrep, aslan, kova, burcunda olan veya bu burç etkisinde olan kişilerdir. Maddi ve manevi olarak güzellikler yaşayacak burçlar da başak, oğlak, balık ve yengeç burcunda olan veya bu burçlarda gezegenleri olan kişiler olacaktır.

Bu yıl 4 kez Merkür retrosu yaşanacak 14 Ocak – 3 Şubat Kova ve Oğlak burcunda, 10 Mayıs – 3 Haziran tarihleri ​​arasında İkizler ve Boğada, 9 Eylül – 2 Ekim tarihleri ​​arasında Terazi ve Başak burcunda son olarak da 29 Aralık- 18 Ocak 2023 tarihlerinde oğlak burcunda olacak. Merkür retrosu da yeni adımlar, imzalar, harcamalar açısından sıkıntılı bir süreç olacağından bu özellikler bu burçta retro yaşayacaklar dikkat etmelidir. İlişki anlamında da bir türlü uzlaşılamayacak bir zaman dilimi olacaktır. bu tarihleri dikkate alarak ilişkilerimizi ve planlarımızı yapmalıyız.

Burçlar bazında yoruma geçmeden önce; aslında genele baktığımızda hayatın bir dengede olacağını göreceğimiz bir yıl olacaktır. Zorlanacağız evet bu zorlu zamanları da bol dua, sadaka, karşılık beklemeksizin yaptığımız iyilikler ve sadece hibe edebileceğimiz yardımlarla kolaylaştırabiliriz. Olumlu olayların da olumsuz olayların da yaşamımıza etkisi; bizim bakış açımız ve tavrımızla olacaktır.

 

Koç ve koç etkisinde olanlar!  Son yıllarda birkaç cephede savaşan koçlara aydınlar günler sonunda geliyor! Yılın en şanslı burçlarından olan koçlar şubatın ortası itibariyle rahatlamaya başlayacak 11 Mayısta Jüpiterin koç burcuna geçişi ile iş hayatında, maddi manevi konularda ve aşk hayatınızda  güzel gelişmeler sizlere gelecektir. İyi tarafı Jüpiter retro hareketiyle iki kez koç burcuna yerleşecek ve ilk yerleşmede yarım kalan ne varsa onu tamamlayacaktır. Yani çift katlı şans! Marsın 7 ay ikizlerde bulunması da koçların gücüne güç katacak. Şironun da koç burcunda bulunmasıyla beraber bekâr koçlara aşk ve evlilik gelecektir. Sevgili koçlar son yıllarda çektiğiniz çilelerin ödülünü birçok alanda alacaksınız. Kendinizi eksik hissettiğiniz her konuda geliştirmek isteyecektir, aslında bir rehabilite zamanı da diyebiliriz. Çocuk sahibi olmak isteyenlerin de olabileceği, sağlık problemleri yaşayanların da şifa bulabileceği bir yıl olacak. Kısacası ellerini neye atsalar başarılı olacakları bir yıl koçları bekliyor. Kilo alımlarına dikkat etmemeler bu kadar güzel etkiler iştah da açacaktır.

Boğa ve Boğa etkisinde olanlar! Uranüs etkisinde olan boğaların maalesef ki 2021 yılında da yüzleri pek gülmedi. Satürn ve Jüpiter’den aldıkları ters açıdan ötürü biraz yerinde sayma veya verdikleri kayıplardan ötürü daha depresif bir halde olabilirler. 14 Ocakta kovada yaşanacak merkür retrosu (3 haftaya yakın) da maddi konulardaki yine biraz yorabilir veya iş yaşamında bazı şeylerin gecikmesine aksamasına neden olabilir. Jüpiter’in balık burcuna geçmesi ve Retroların bitişi sizi biraz daha rahatlatacak ve destekleyecektir özellikle maddi konular ve iş yaşamında. Büyük kazançlar olmasa bile geçmiş döneme göre biraz daha rahat geçirecekler bu yılı. Ayrıca borç verme veya kefil olma gibi durumlardan uzak durulmalıdır. Bu yılki tutulmalar akrep ve boğa aksında olacağı için boğa ve boğa etkisi taşıyan kişilere hayatlarında köklü değişim kararı almalarına sebep olabilir. Bu değişimlerde Uranüs etkisi de olacaktır. Bu zamana kadar onları üzen inciten her ne konu veya kişi varsa artık buraya kadar katlanmak zorunda değilim söylemleri olabilir. Bazı kişileri hayatından çıkarma kararı alabilir bu kişiler her kimse eş, aile bireyi, dost fark etmeksizin veya onu üzen aşağı çeken olayları içinde bitirmeye çalışır. Değişim sabit burç olan boğalar için her ne kadar zor olsa da bunu başaracakları bir yıl olacak. 30 Nisandaki tutulmada hayatındaki erkeklerden yana problem yaşayabilir, 8 Kasımdaki tutulmada da kadınlardan yana problemler yaşanabilir. Ayrıca bu tutulmalarda anne baba sağlığına da dikkat edilmesi gerekir.

İkizler ve İkizler etkisinde olanlar!  Sevgili ikizler sizi biraz zorlayacak bir yıl bekliyor maalesef. Uzun zamandır Neptün’den aldığınız kare açı nedeniyle yaşadığınız bazı olumsuz olaylar maalesef bu yıl biraz daha güçlü olacak. Bunun sebebi jüpiterin balık burcunda iki kez bulunması yani size olumsuz açılar göndermesidir. Bir de 7 ay boyunca marsın ikizlerde olması ve yine retro yapması sizi biraz zorlayacak. Ayrıca 10 Mayıs itibariyle merkür retrosu da sizi biraz olumsuz etkileyecek harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekir. Jüpiterin koç burcuna geçişi ise biraz nefes aldırabilir hayatınıza bereket bolluk getirebilir fakat genel olarak problemli bir yıl olacaktır. Bu yıl sizin için yapılması gereken en önemli şeyler sakin kalmayı başarabilmektir. Patlamaya hazır bomba gibi olabilirsiniz. Maalesef ki bu durum sağlığınıza da etkileri olabilir özellikle aşırı stres üzüntüye bağlı ellerde kollarda sinir sıkışmaları, alerjik problemler, gıda zehirlenmeleri gibi durumlar olabilir, negatif enerjiden ötürü kazalara yatkınlık, kesik vurma gibi durumlar yaşanabilir. Yakınlarıyla ve üstleri veya eğitimine devam ediyorsa hocalarıyla gergin tartışmacı halde olabilir. Borç verme veya alma, kefillik, spekülasyon türü işlerden uzak durulmalıdır. Mevcut durumunu koruması gerekir ikizler ve yoğun ikizler etkisinde bulunanlar. Aslında olumsuzu olumluya çevirmek kendi ellerinde marsın yıkıcı enerjisini içinde bulunduğu duruma göre pozitife çevirirse bu yılın altından kolaylıkla kalkabilir ikizler ve ikizler etkisi taşıyan güzel insanlar. Kendilerine iyi gelecek dinlendirecek hobiler edinebilirler veya meditasyon yapabilirler.

Yengeç ve Yengeç etkisinde olanlar! Sevgili yengeç ve yengeç etkisinde olanlar yıllardır Plüton ve Satürn’ün oğlakta olması maddi manevi bir hayli sizleri zorladı ve şuan oğlaktaki yoğun stelyum zorlamaya da devam ediyor. Şubatın ilk haftasına kadar da biraz sıkıntılı olmaya devam edecek maalesef. İç dünyaları bir hayli zorlanan sizlerin Neptün’ün Jüpiter ile balık burcunda güçlenmesiyle iş, kariyer ve maddi anlamda yükselebilirsiniz fakat yine biraz zorlanmalar görülebilir yani önünü kesmeye çalışan kişilerden ötürü olur bu zorlanmalar. Son yıllara göre daha rahat bir yıl yaşayacaksınız ve kendinizde olumlu değişimler görebileceğiniz bir yıl olacaktır. İlişkilerinizde de daha uysal sakin yapıcı bir süreç yaşayabilirsiniz. Jüpiter’den kaynaklı yine öğrenimle alakalı yeni adımlar atabilirsiniz yeni kurslar olabilir. Tutulmalardan güzel açılar almanız da kendi içinizdeki değişimleri destekleyecektir. Fakat Jüpiter koç burcuna girdiğinde (12 Mayıs-27 Ekim arasında) daha temkinli olmalısınız yeni adımlardan, alımlardan özellikle borç verme alma ve kefil işlerinde uzak durmalısınız.

Aslan ve Aslan etkisinde olanlar! Sevgili aslan ve aslan etkisinde olanlar geçtiğimiz yıl Satürn ve Jüpiterin kovada olması yani sizinle gergin enerjide olan burçta olması sizi bir hayli maddi ve manevi anlamda zorladı hatta sarstı diyebilirim. Satürn kovada olmaya devam edeceği için sağlığınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Fakat bu sene jüpiterin ve marsın dost burçlarınıza geçiş yapması sizi biraz rahatlatacak. Maddi ve manevi konularda biraz daha bolluk bereket sizlere gelecektir. Satürn etkisiyle biraz daha olgunlaşma yoluna giden aslan ve aslan etkisinde olanlar bu yıl biraz daha olgun tavırlarla ilişkilerini iyileştirme yoluna gidecektir. İlişkileriniz biraz daha iyi hal alacaktır. Fakat tutulmaların boğa ve akrepte oluşu size yine biraz zorluklar getirecektir. Özellikle anne baba sağlığıyla ilgili biraz dikkat edilmesi gereken bir zamandır.

Başak ve Başak etkisinde olanlar! Sevgili başak ve başak etkisinde olanlar geçtiğimiz yıllar maalesef sizin için pek rahat geçmedi, maalesef ki bu yıl da biraz sınanmalara tabii olacaksınız. Aslında şuan oğlaktaki yoğun stelyum sizi maddi manevi konularda biraz rahatlatmış retroların bitmesi biraz nefes aldıracak olsa da 2022 genel itibariyle zıt ve kare burçlarınızdan dolayı yani hem Neptün ve Jüpiterin balıkta oluşu hem de Marsın 7 ay ikizlerde oluşu ve retro hareket etmesi sizi bir hayli yoracaktır. Hem maddi hem de manevi açıdan sabır sınavında olacaksınız diyebilirim. Yine iki kez merkür retrosu da size olumsuz etkiler verecektir. Mükemmeliyetçi tavırlarınız ve karamsar haliniz sağlığınıza olumsuz yansıyacaktır. Strese bağlı ve olumsuz enerjinizden kaynaklı sağlık sorunlarınız gündemde olabilir. Bu süreci olabildiğince kendinizi telkin ederek rahatlatarak atlatabilirsiniz. Hobiler, stres atabileceğiniz her ne varsa onları keşfedip rahatlayabilirsiniz. Bilmeniz gereken bu sürecin biteceğine inanmanızdır sadece bir süreç bitip gidecek ve olması gereken kişiler sizinle kalacak. Yeni adımlardan, borç alma verme kefil işlerinden uzak durmanızı öneririm.

Terazi ve Terazi Etkisinde olanlar! Sevgili terazi ve terazi etkisinde olanlar bu yıl sizin için renkli ve dengeli bir yıl olacak. Jüpiterin iki kez koçta olması işlerinizin biraz ters gitmesine ilişkilerinizde problemlere neden olsa da marsın 7 ay dost burcunuz ikizlerde olması sizi güçlendirecektir. Aynı zamanda Satürn’den de aldığınız olumlu açılar sağlam büyük güzel adımlar atmanıza yardımcı olacaktır. İş hayatında kariyerlerinde yükselmeler olabilir. Hayatınıza renk getirecek yeni ilişkiler, aşklar gelebilir daha sağlam zemin üzerine kurulu ilişkilere girebilirsiniz. Yılın büyük kısmı size güzelliklerle geliyor.

Akrep ve Akrep Etkisinde olanlar! Sevgili akrep ve akrep etkisinde olanlar sizin için denge bir yıl olacak diyebilirim. Jüpiterin ve Neptün’ün balık burcunda kavuşumu hayatınıza bolluk bereket ve yenilikler getirecek. Hem maddi hem manevi emeklerinizin karşılığını alacaksınız. İlişkileriniz daha yapıcı hal alacak ve iyileşmeler olacak. İş hayatında kariyerinizde yeni fırsatlar sizi bekliyor olacaktır. Boğa akrep aksındaki tutulmalar sizi biraz üzebilir. Sağlık konusunda dikkat edilmesi gerekir anne, baba ve yakınların özellikle. Borç ve kefil işlerinden uzak durmalıdırlar. Bu tutulmalar da hem manevi gelişim hem de maddi açıdan biraz kendilerini kontrol etmeleri gerekecek ki kontrol ve düşünme açısından çok güçlü olan akrep için dediğim gibi dengeli güzel sürprizlere gebe olan bir yıl bekliyor.

Yay ve Yay etkisinde olanlar; Sevgili yay ve yay etkisinde olanlar bu yıl sizin için önemli ve güzel olan durum Jüpiterin koç burcuna geçişi olacaktır. Dost burcunuz koç burcuna (ilki 12 Mayıs-27 Ekim) iki kez geçişi size nefes aldıracak ve hayatınıza bolluk bereket gelecektir. Bunun dışında maalesef sizin içinde sıkıntılı bir yıl olacak. Jüpiterin balığa geçişiyle o süreç başlamış bulunuyor, Neptün de balıkta olduğundan ve marsın da ikizler de kalışı ve retrosu maalesef sizi yoracak. Öfkeniz ve negatifliğe teslim olmamayı kendinize telkin etmelisiniz. Sağlığınıza, özellikle yoğun stres ve öfkeden kaynaklı küçük kazalara karşı temkinli olmalısınız bunu da sakinliğinizi koruyarak yapmalısınız. Özellikle yediğinize içtiğinize dikkat etmelisiniz. Borç ve kefil işlerinden uzak durulmalısınız.

Oğlak ve Oğlak etkisinde olanlar;  sevgili oğlak ve oğlak burcunda olanlar son yıllar sizi epey sarstı Plüton’un Satürn’ün oğlakta son yıllarda zorlarken 2021 yılında da maalesef birçok aksilikler, kötü sürprizler peşinizi hiç bırakmadı. 2022 yılının başı da yine biraz sıkıntılar sürerken şubat başı itibariyle rahatlamaya başlayacak. Öncelikle maddi rahatlamalar gelecek kazançları artacak. Düşündüklerini eyleme geçirebilecekleri bir süreç olacak. Jüpiterin koçta oluşu (12 Mayıs-27 Ekim) yine biraz sağlık açısından yorabilir yakınlarınızı dikkat edilmelidir. Hatta öncesinde tedbir amaçlı doktora gidilebilir. Yeni bir adım veya alımlar için iş kurmak için yine 12 Mayıs ile 27 Ekim harici günleri değerlendirmelidirler. Kötü günler geride kaldı artık sizin için yeniden güzelliklerin başlangıcı gelecek yapıcı tavır ve konuşmalarla da bu yılı daha da iyi hale getirebilirsiniz. İlişkileriniz düzene girerken üslubunuzun da buna katkısı çok olacaktır.

Kova ve Kova etkisinde olanlar!  Sevgili kova ve kova etkisinde olanlar 2021 yılında Satürn kova burcuna girdi fakat Jüpiterin de orda oluşu size bunu pek hissettirmedi fakat bu yıl itibariyle biraz olumsuz şekilde hissetmeye başlayabilirsiniz engellenmeler kısıtlanmalar hem ilişkisel hem de maddi açıdan yaşayabilecekleriniz. Akrep burcundaki tutulmalar da sizi biraz negatif yansıyabilir özellikle sağlık açısından anne baba ve yakınlarınızın sağlığına dikkat etmelisiniz. Öte yandan marsın ikizlerde olması ve jüpiterin koça geçişi sizi çok destekleyecektir maddi ve manevi açıdan yeni oluşumlar ilerlemeler olacaktır. Maddi ve manevi konularda yenilenmeler yaşayacaksınız ve kendinizi çok güçlü hissedeceğiniz bir yıl olacak. Kendi içinizde yeni yapılandırmalar yapacaksınız. Sizin için tazelenme zamanı olacak.

Balık ve Balık etkisinde olanlar! Sevgili balıklar ve balık etkisinde olanlar jüpiter ve Neptün kavuşumu hayatınıza muhteşem güzellikler getirecektir hem maddi hem de manevi birçok olumlu gelişmeler size geliyor. İş ve kariyer açısından yeni adımlar yükselmeler olabilir. Yeni bir aşk veya evlilik getirebilir, çocuk sahibi olmak isteyenler arzularına kavuşacak. Düşünülenin çok üstünde kazancınız olabilir. Bütün bu güzelliklerin yanında marsın 7 ay ikizler burcunda oluşu sizi negatif etkileyecek maalesef. Marsın ikizlerde bulunması sizi büyü uykunuzdan uyandırabilir. Kazancınız çok olsa da yine borç ve kefil işlerinden uzak durmalısınız daha sonra üzülmemek için. Kendi içinizde yapılandırma oluşturacaksınız ve yenileneceksiniz. Burada yani 21 Ağustos itibariyle daha temkinli adımlar atmalı daha yapıcı olmaya çalışmalısınız.21 ağustos 2022- 26 Mart 2023 yılına kadar sinirlerinize hâkim olmalısınız biriktirdiklerinizin patlayacağı bir süreç olabilir fakat bunu yaparken daha sakin ve yapıcı yapmalıdır. Sağlığınıza önem vermelisiniz marsın ikizler geçişinde stres ve üzüntüye bağlı sinir sıkışmaları, ayaklarda problemler olabilir. Yedikleri ve içtiklerine dikkat etmeli kilo alımına yatkın olacağı bir süreç olacaktır.

error: Content is protected !!