2022 Türkiye ve Dünya – (Mundane Astroloji)

2022 Türkiye ve Dünya – (Mundane Astroloji)

2021 Yılı Dünya ve Türkiye yorumlarımı okuyanlar bilir. Özellikle kıtlık, Covid, depremler vs. birçok konuda uyarmıştım.

18.12.2021 öğle saatlerinde Venüs Retrosu ile alakalı yaptığım uyarı yazısında ülkemizde maden kazaları ile alakalı yaptığım uyarıdan yaklaşık 6 saat sonra ne yazık ki üzücü bir maden kazası yaşandı.

Birçok takipçim “tüm bunlar nasıl bilinebilir” diye sorular sordular.

Cevap basit ‘Yıldızları okuyabilen, yer yüzünde olabilecek birçok şeyi öngörebilir’

Peki doğru okuma nasıl yapılır?

Öncelikle Kadim bilgi Astrolojiye hakim olmak gerekir. Ardından; dünyada bugüne kadar neler olmuş, hangi tarihlerde olmuş ve yaşanan olay anında gezegenler hangi konumdaymış araştırmanız ve sayfalarca açı çalışması yapmanız gerekir.

“Şu Astrologdan bir bilgi kapayım, biraz da bir başkasından bilgi kapayım, hepsini harmanlayıp kendi cümlelerimle paylaşayım” derseniz, Astrolog olmaz hak yiyen, üç kağıtçı olursunuz. Onlardan çok var, bir kısmı da kendini gayet iyi sunuyor ama bir gün herkes yaptığının bedelini öder.

Konuya bu şekilde başlamamın bir sebebi var. Çünkü 2022 çok ilginç bir yıl olacak.

Hem çok kötü hem çok iyi.

“İkisi bir arada nasıl olabilir” diyebilirsiniz, nasıl olduğunu 2022 yılında hep beraber göreceğiz.

Sap ve saman birbirinden ayrılacak.

İyilik, cömertlik ve paylaşım içindeyseniz ödüller gelecek. Yüreğiniz kötülüğe dönük, kafanızda onlarca tilki geziniyorsa o tilkiler sizi kovalayacak emin olun.

Burçlar bazında yıllık yorumlarım çok yakında gelecek ama şimdi gelin ülkemiz ve dünya’yı neler bekliyor onlara bakalım.

2022 Türkiye ve Dünya’ya Neler Getirecek ?

Oldukça önemli Güneş ve Ay tutulmaları, Jüpiter gezegeninin bir yıl içinde iki burcu ziyareti ve Retro etkiler, 2022 yılının her gününü önemli haberlerle dolu hale getirecek. Hele ki savaş gezegeni Mars tam 7 ay boyunca İkizler burcunu mesken tutarak “var mı bana yan bakan?” diyecek.

Ülkemizin Ay burcu İkizler ve maalesef Mars gezegeni bizim ülkemizi de çok fazla etkileyecek.

Dünya’da en çok etkilenecek ülkeler;

Danimarka, Ekvator, Amerika, Güney Afrika, İzlanda İtalya, İsveç, Norveç, Sırbistan, Afganistan, Suriye, Ürdün, Yemen, Türkiye, Şili, Endonezya, Japonya ve Rusya olacak.

Adı geçen ülkelerin bir kısmı Covid, bir kısmı ayaklanmalar, grevler ve depremler nedeni ile zor günler yaşayacak. Tüm dünya deprem açısından yıl boyu adeta beşik gibi sallanacak. Neptün gezegeni de yıl boyu aktif olduğundan; sular, seller ve deprem sonrası tsunami haberleri ile üzüleceğiz.

Türkiye-Azerbeycan-İran sınırı, Iğdır, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Adapazarı (dolayısı ile İstanbul), Muş, Bolu, Malatya, Denizli, İzmir, Fethiye-Ege Denizi ve Ankara deprem yönünden riskli şehirlerimiz.

Mars’ın İkizler burcuna geçişini çok endişe verici buluyorum. Bu geçiş 21 Ağustos 2022 ile 26 Mart 2023 arasındaki zaman dilimini kapsıyor. Tüm dünyada ve ülkemizde kısaca toplumsal başkaldırı ve grevlerin ayak sesleri anlamına geliyor.

Gelir dağılımında eşitsizlik ve halkın alım gücünün düşmesi, farklı görüşten birçok kişinin aynı amaç uğruna sokağa dökülmesine sebep olabilir.

Dünyadan ünlü bir kadın liderin ani ölümü de manşetlerde olacak.

8 Kasım’a kadar para ve altın piyasaları dalgalanmaya devam edecek. 8 Kasım sonrasında ise acil müdahalelerle durulma ve bu süreçte birkaç bakanın da görevden alınması söz konusu olabilir.

Para piyasaları neden bu kadar uzun süre dalgalanmalar gösterecek? Güneş ve Ay tutulmaları Boğa/ Akrep aksında gerçekleşirken, düğümler de Boğa ve Akrep aksında ilerlemeye başlayacak.

Düğümler neleri simgeler?

En basit anlatımı ile ödül ve cezadır. İyi veya kötü yaptıklarımızın bedelini düğümler getirir.

Bu durum kişisel haritalarımızda da, ülkeler haritası için de aynı şeydir.

Bir ülkenin horoskopunda Güneşi ile kavuşum yapan Kuzey Ay Düğüm bolluk ve bereket, ülke yöneticisinin parlaması anlamına gelirken, Güney Ay Düğüm kavuşumunda ise yönetimde yapılan hataların bedeli ödenir.

Ülkemiz 2022 yılında Güney Ay düğümü-Güneş kavuşumunu Akrep burcunda yaşayacak. Aynı kavuşumu ve benzer açıları 1929 yılında yaşayan Dünya ve Türkiye büyük işsizlik, kıtlık ve mafya ile karşı karşıya kalmıştır.

Mars gezegeni de ülkemizin 12. Evinde gizli düşmanlar, karanlık güçler, yeraltı örgütleri, hapishaneleri simgeler. Kıtlık, işsizlik sorunlarının yanında çok basit ihtiyaçlarımızı bile karaborsadan fahiş fiyatlarla alacağız. Ki karanlık ellerin şimdiden birçok malzemeyi depoladığını gösteriyor yıldızlar.

Ayrıca hapishanelerde isyan ve sorunlar baş gösterebilir. Bazı siyasilerin salıverilmesi, başkalarının hakkında davalar açılması ile ülkemizde gündem yıl boyu çok hareketli olacak.

Bugüne kadar yan yana olduğumuz izlenimi veren bazı ülkelerle aramız açılacak ve geçmişte yapılan bazı anlaşmalar bozulacak. Aslında yalnız olduğumuzu anlatacak bize yaşananlar.

Ülkemize başka ülkeler tarafından yaptırımlar uygulanması mülteci sorununu masaya getirmemize neden olacak. Hükümetin ‘Yanımda olmuyorsanız mültecileri alın’ diretmesi ülkemizdeki mültecilerin de huzursuzluk çıkarmasına neden olabilir. Ki birçok yazımda bu konuda yapılan hataların ülkemizin başını ağrıtacağından söz etmiştim.

Tüm mültecileri ülkelerine iade etmek söz konusu olmasa da mültecilerle alakalı yeni ve sert yasaların oluşturulması gündeme gelecek.

Mafyatik ilişkiler içinde olanlar, zimmetlerine para geçirenler, çocuk tacizcilerinin adları manşetlerde olacağı gibi, ülke yönetimi toplumdaki duyarlılıklara karşı hassas davranmaya çalışarak kendisinden yana olan ve destek verenlerin de bu tip konularda gözünün yaşına bakmayacak.

Hayvanlara, çocuğa, kadına uygulanan şiddet konusunda mazlumu koruyucu, suçluyu ağır cezalandıran yasaların çıkması yüreğimize su serpecek.

Tüm dünyada iletişim sorunları ve basın/yayın organlarına, gazetecilere saldırılar Mars’ın etkilerinden olacak.

Neptün ve Jüpiter Balık burcu kavuşumu ise ülkemizin 10. Evinde olacak. Bu kavuşum siyasette yeni bir lider rüzgarı estirecek.

Covid ile alakalı normalleşme süreci başlayacak. Yeni tedavi yolları ve şifa gelecek. Aşı ve yanlış kullanılmış bazı ilaçlarla alakalı tüm dünya geri adım atacak. Sağlık sektörü 2022 yılında ülkemiz için yeni pazar alanları yaratmaya devam edecek.

Covid tüm insanlık için öncelik olmaktan çıkacak. İnsanlar aslanın ağzından midesine düşen ekmeğin peşinde olacak.

İnsanlık tarihinden bu yana toplumlar birçok savaş, doğa felaketi vs sorunlar yaşamışlardır. Her zaman bir yol bulunmuştur. Fakat açlık her insanın zor sınavıdır. Birilerimiz evine ekmek götüremezken başka birilerinin abartılı lüks içinde yaşaması, toplumdaki gelir düzeyi arasındaki farkın çok bariz hale gelmesi toplumsal huzursuzluğu had safhaya getirebilir.

Umarım ve dilerim ki, dünya ve ülkemizin idarecileri geç kalmadan acil önlemler alarak canı burnunda olan insanları yatıştırmayı başarır ve toplumsal kutuplaşmayı önleyebilirler.

Çok yakında 2022 yılı kişisel burç yorumlarım da yayınlanacak.

Tüm insanlığa sağlıklı ve huzur dolu bir yeni yıl dilerim…

error: Content is protected !!