2020 Yılı Türkiye ve Dünya

2020 Yılı Türkiye ve Dünya

10 Ocak 2020 de Facebook grubum Astrodemo’da paylaştığım yazımı siteme de ekleyerek sizlerle buluşturmak istiyorum.

2020 yılının yüzyılın en ilginç yıllarından biri olacağı aşikar. Bu konuda aylardır yorumlarımda uyarılar yapmaya çalışıyorum. Aylar öncesinden İran ile alakalı yorumlar yaptığımı da beni sürekli takip edenler bilir. Gökyüzü Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak etkisi taşıyan kişiler için dikkatli olun diye uyarırken bu etkinliği kuruluş haritalarında taşıyan ülkeler içinde aynı uyarıyı yapıyor. Birkaç haftadır kuruluş tarihlerine göre incelediğim yaklaşık 50 ülke horoskopunda en yoğun olumsuz açıyı alanlar sırası ile İran, Yunanistan, Güney sudan, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Tunus, Sudan, Suriye, Irak, Lüksemburg, Venezuela ve Amerika… Fakat İran, Amerika ve Yunanistan Mars geri hareketi nedeni ile en yoğun olumsuz açıları alan ülkelerin başında geliyor. Bizim ülkemiz bildiğiniz üzere bir akrep ülkesi ama Merkür, Mars, Satürn’ü terazi Pluton gezegeni Yengeç ve Şiron’u ise Koç olduğundan maalesef birçok olumsuz açıya ülke olarak maruz kalacağız. Oğlak burcunda ki Stelyuma 17 Şubat’ta dahil olacak Mars gezegeni ile birlikte adeta Mahşerin dört atlısı (Pluton, Satürn, Jüpiter ve Mars) tüm dünyaya savaş açacaklar.

Bu dört gezegen farklı burçlarda buluşmalar gerçekleştirmiş ama Oğlak burcunda yapacakları bu güçlü kavuşum tam 4000 yıl sonra gerçekleşiyor. Dört ağır abi sert vuruşlar yapmadan, masaya yumruk atmadan, seslerini duyurmadan bitirmeyecekler bu kavuşumu. Tüm dengelerin alt üst olduğu bir yıla hazır olmalıyız. Oğlak burcunda ittifak yaparak 31 Mart’a kadar ekonomiden, siyasete, doğa olaylarına neden olacaklar. 29 Haziran’a kadar sular durulmuş gibi görünse de Mars koç burcuna giriş yaparak yeniden ortalığı karıştıracak. Koç burcundaki geri hareketi nedeni ile 6 Ocak 2021 yılına kadar yaklaşık 6 ay boyunca koç burcunda tüm gücünü göstererek savaş gezegeni olduğunu çok sert bir şekilde hatırlatacak.

Tüm dünya ve bizim ülkemizde dahil birçok ülkenin genel kazançlarının azalacağı bir yıl olacak. Birçok ülke de maddi sorunlardan kaynaklanan huzursuzluklar ve isyanlar yaşanabilir. Ayrıca birçok ülke için iç barışın tehlikeye girmesi ihtimali de oldukça yüksektir. Acımasızlık ve şiddetin tüm dünyada hakim olacağı 2020 yılında ki bu etkiler mart ayından itibaren gösterdiği artış sebebi ile bugünleri mumla arar hale gelebiliriz. Ülkemiz için uluslararası ilişkiler ve başka ülkelerle anlaşmalar bozulabilir. Hem biz hem de başka ülkeler birbirlerine sert ültimatomlar verebilir. Ülkeler arası düşmanlıklar aleni olarak gündeme gelecektir. Komşumuz olan ülkelerde savaş başlangıçları olması bizim sınırlarımız içinde tehditler içerecektir. Ülkemizde ve dünyada şiddet ve terörizmin artacağı yangın, kundaklama gibi tatsız olayların can sıkacağı bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmaya özen göstermemiz gerekecektir. Yıl boyunca tüm gezegenler geri harekette bulunacak ve Aldebaran sabit yıldızı da bahar aylarında aktif olarak deniz savaşları, gemi kazaları, toplumun vahşete yönelmesi ile artan cinayetler, patlamalar, doğal felaketler, ateşten gelecek tehlikeler, yangınlar, meteorlar ve adeta tüm dünyayı etkileyecek olan sis ve hava kirliliği tehlikeleri vardır.

Dünyanın zor bir süreçten geçtiği 2020 yılında uzaylılar gelir mi? Yada tüm yaşananlarda onların parmağı var mı? Bilinmez ama farklı gezegenlerde yaşayan varlıklarla iletişimde olduğunu savunan birçok kişinin de son yıllarda arttığını biliyoruz.

Uranüs gezegenin olumsuz etkilerini de tüm dünya gibi Akrep burcu olan ülkemizde hissetmeye başlayacak. Borsa, ekonomi, iç borçlar, banka, ticaret, vergiler, paranın başka ülkelerdeki değeri ile alakalı sarsıcı değişimler söz konusu olabilir. Birçok ülke gibi ülkemizde eğitim, sanat, spor, sağlık gibi harcamaları azaltarak silah vs harcamalarını artıracaktır. Para birimleri değişimleri de söz konusu olabilir.

Hükumetleri ve devlet başkanlarını temsil eden Oğlak burcunda ki stelyum yıkılmaz dediğimiz iktidarların değişimine sebep olabilir. Adı geçen ülkelerin dış ülkelerce itibarları azalacaktır. Sansasyonların ardı arkası kesilmeyecek. Saklı, gizli yapılan anlaşmalar, gizli ilişkiler ülkemizde dahil tüm dünyada çarşaf, çarşaf ortaya serilecektir. Ayrıca bazı salgın hastalıkların da tüm dünyada yeniden hortlaması 2020 yılının ağır faturalarından olacaktır.

Depremler, hortumlar ve özellikle de dağlık bölgelerde doğal olaylar ve terör olayları da hepimizi üzebilir. Özellikle tatil amaçlı kayak merkezlerini tercih edenler bu yıl böyle bir kararlarını çok fazla düşünsünler.

Hiç mi iyi bir şey yok diye soru soranlar olacaktır. Bizim ülkemiz açısından toprak ve çiftçilik açısından oldukça önemli ve yeni projeler gündeme gelebilir. Eski bereketli topraklarımızı yeniden şahlandırmak adına adımlar atılabilir. Dünyaya doğal ürünlerimizi satabiliriz. Ülkemizin tanıtımı adına öne çıkmamış birçok şehrimiz gündeme gelir ve turist çekebiliriz. Ülkemin kadınları birçok konuda öne çıkmaya başlar. Her işin başında ve öne çıkan kadınlarımız dünyadan da takdir toplayabilir. Çocukları ve kadınları korumak adına yeni yasalar çıkabilir bu tip kurumlara hem yenileri eklenir hem de var olanlarda iyileştirmeler görülür. Kadın ve çocuğa karşı yapılan zulüm, şiddet ve istismara toplumun her kesimi el ele vererek karşı çıkar.

 

Demet Hoşman

error: Content is protected !!