Venüs – Satürn Olumsuz Açı

Venüs – Satürn Olumsuz Açı

Uzun bir süredir bu konuda sorular aldığım için daha önce yazmama rağmen bu açı ile alakalı yeniden bir şeyler paylaşma gereği duydum.

Açıyı anlamak için öncelikle gezegenlerin özelliklerine bir bakalım istiyorum.

Yunan mitolojisinde Afrodit Roma mitolojisinde ise Venüs aşk ve güzellik tanrıçasıdır. Zühre, Çolpan, Çoban yıldızı olarakta bilinir.

Astrolojide de en sevilen gezegenlerden biridir. Boğa ve Terazi burcunun yöneticisi 2. Ve 7. Evlerin sahibidir.
Dolayısı ile sevgi, evlilik, ortaklıklar, açık düşmanlar ve para kazanma yeteneği de Venüs’ ün yönetimi altındadır.
Venüs gezegenimizin bulunduğu burç kişileri ile iyi anlaşır, çabuk severiz. Ayrıca Venüs gezegenimizin olumlu açı yaptığı burç kişilerinede ışığımızı yansıtır kolaylıkla kendimize çekeriz. Venüs gezegenimiz karşı tarafın gezegenleri ile yoğun olumsuz açıda ise anlaşma yolu bulmak zordur. Büyük aşkla başlayan ilişkiler dahi zamanla sancılı durumlar yaratabilir.

Satürn’e gelince Zühal ve Sekendiz olarak da bilinir. Mitoloji de zamanı kontrol eden, disiplin ve kontrolü sağlayan Yunan tanrısı Kronostur.

Satürn ders veren öğretmendir. Bazen eli sopalı, bazen çatık kaşlı kesinlikle disiplinlidir. Adildir, hata affetmez, eksiğiniz olan yerden vurur. Yarım kalan her konuyu sonuçlandırana kadar defalarca önünüze çıkarır.

Venüs çok sevimli görünmesine rağmen nefs’i zorlar. Satürn ise nefs terbiyecisidir.

Venüs eğlenceye düşkün ateş böceği iken Satürn karıncadır.

Venüs çok sevilmek Satürn ise çok fazla sorumluluk ister.

Venüs gezegeni haritasında güçlü olanlar sevgilerini kolaylıkla gösterip güzel sözler söylerken Satürn’ü güçlü olanlar sevgilerini sadakatle, sorumlulukla sunarlar.

Venüs olumsuz açılarında tiroidler, boyun, boğaz sorunları, şeker hastalığı, böbrek sorunları yaratır.

Satürn olumsuz açılarında cilt, diş, kemik sağlığı, romatizmal sorunlar, kellik yaratabilir.

Bu iki gezegen birbirine olumsuz açıda olduğunda ise kişi sevgi ilişkileri ve sorumlulukları arasında gelgitler yaşar. Sevildiğini hissedemez en yakının dahi sevgisini sorgular. Eleştirir, kimseyi beğenmez, güzel anlarda bir sorun yaratarak ortamı bozabilir. Genelde asık suratlı, çatık kaşlıdır. Çok sıcak davranan kişileri de yapmacık bulur. Kendisine sevgi gösterilmediğinden şikayet etmesine rağmen sevgisini belli etmeyen aslında kendisidir. Bazen bir buzdağı gibi davranan, sert sözleri ile karşısındaki kişiyi yere devirebilen karakterdedir.

Oysa özünde sevdiklerine yürekten bağlı, aşırı sorumluluk sahibi ve yardımsever olmasına rağmen bu halini de ortaya koymakta zorlanır. Aile ve sülalesinde ondan daha sorumsuz kişiler sıcaklıkları ile prim yaparken o çekinilen biri olur. Yaklaşık 30 yaşına kadar bu etki devam eder. Daha sonra kişi kendisi ile yüzleşir ve etrafında ki kişilerin onu sevdiğini fark etmeye ve sevgisini göstermeye başlar. Eğer Venüs gezegeni progreste geri harekete girmişse veya doğum horoskopunda geri hareketli ise bu durum 45 li yaşlara kadar devam edebilir.

Astroloji kişiye farkındalık kazandırır. Kendisini tanıyan ve çözen insan sorunlardan korkmaz ve hayattan ödüller almaya başlar.

Sizlerde karşılaştığınız her sorunun gelişmeniz için gerekli olduğunu çözümünde avuçlarınızda olduğuna yürekten inanırsanız hayat daha güzel akmaya başlayacaktır.

 

Demet Hoşman

error: Content is protected !!